שווי שימוש גבוה יוריד אנשים מהארץ? נו באמת

נסחפו לגמרי עם השלכות העלאת השווי לרכב צמוד. אנשים לא עוזבים את הארץ כל כך מהר, בטח לא בגלל פגיעה של כמה מאות שקלים בנטו, מתוך שכר גבוה מאוד (אפשר לראות בטבלאות השכר). אולי נגמרו להם הטיעונים הרציניים. הם גם טוענים שתהיה החזרה מיידית של 30% מהרכבים. יש לי חדשות בשבילכם: לא מוותרים על המכוניות מייד.
מה שיירד הוא הרווח הגדול של חברות הליסינג. פחות רווח לא יבריח אפילו את מנהלי חברות הליסינג מהארץ. זה רק יבאס אותם.

חברות הליסינג טוענות שהעלאת שווי השימוש של רכבי הליסינג עלול לגרום לירידת אנשים מהארץ. מתוך כתבה בגלובס:ו ו ו ו 

נציגי חברות הליסינג טענו גם העלאת השווי תגרום לעזיבת כוח אדם איכותי לחו”ל, לייקור ההוצאות במשק כתוצאה מגילום חלק מהעלויות של העלאת השווי על ידי החברות ולצמצום היתרון היחסי של ישראל בשוק המקומי ובחו”ל.

נסחפוו  לגמרי עם השלכות העלאת השווי לרכב צמוד. אנשים לא עוזבים את הארץ כל כך מהר, בטח לא בגלל פגיעה של כמה מאות שקלים בנטו, מתוך שכר גבוה מאוד (אפשר לראות בטבלאות השכר). אולי נגמרו להם הטיעונים הרציניים. הם גם טוענים שתהיה החזרה מיידית של 30% מהרכבים. יש לי חדשות בשבילכם: לא מוותרים על המכוניות מייד.

מה שיירד הוא הרווח הגדול של חברות הליסינג. פחות רווח לא יבריח אפילו את מנהלי חברות הליסינג מהארץ. זה רק יבאס אותם.

למה לייקר את שווי הרכב למס?

ומתי כבר תיפול ההחלטה? 1 בינואר 2007 זה יום שני הקרוב. שר האוצר הירשזוןו ממשיך להתמהמה. בינתיים ממשיכים השימועים אצל הצוות שהוא מינה. חברות הליסינג הציבו בחזית את מי שהיה בעבר נציב מס הכנסה, דורון לוי, ואילו הצד השני מיוצג על ידי רשות המסים.

חבל שארגונים חברתיים לא מוזמנים לשימוע. חבל שהתקשורת מציגה בעיקר את המתנגדים מקרב אנשי ההיי טק.

אז לא כולנו כאלה. חבל שאנשי הייטק כמו איתמר (עם גישה סביבתית בעיקרה), או כמוני (עם גישה יותר חברתית) לא מוזמנים לשימוע.

Comments are closed.