חבל, וודקה היא המשקה האלכוהולי הנקי ביותר. וודקה, בניגוד לרוב המשקאות האלכוהלויים עוברת סינון לניקוי רעלים. מרכיבי הוודקה הם אלכוהול מזוקק ומים. איכות הוודקה = איכות המים.
דווקא שתיית וודקה לא דופקת את הראש. מניסויים חוזרים שערכתי על עצמי (ללא אישור ועדת הלסינקי), גיליתי שאני ישן הכי טוב עם וודקה, ולא מתעורר עם כאב ראש או כאב בטן. זאת בניגוד למשקאות אחרים (הניסויים ממשיכים להתקיים). הבאזז של וודקה הוא נעים ונפלא.
חבל שדווקא המשקה הנקי הזה זוכה לתדמית שלילית.
אני לא מדבר על וודקות זולות כמו קגלביץ’, סטופקה או וודקה ללא מותג. אלה אכן משקאות רעים, שלעתים זוקקו מכסא או משולחן, ולא עברו תהליך סינון ראוי. ראיתי פעם בבאר שבע פחית אישית (כן, כמו של קולה) של וודקה סטופקה ב 6.90. להתרחק כמו מאש!
אני מדבר על וודקות שעולות 50 ש”ח ומעלה לבקבוק. נקודת התחלה לוודקה טובה היא סמירנוף. גם אבסולוט ופינלנדיה הן בסדר. למי שרוצה קצת טעם מיוחד, אני מאוד אוהב את ז’וברובקה הפולנית. יש כמובן עוד רבות וטובות.
למהדרין, יש את וודקות הפרימיום. אני אוהב במיוחד את קטל וואן וגריי גוס. מחיריהן גבוה משמעותית, וטעמן יותר חלק.
כמה כללים בסיסיים (שנכונים באופן כללי לשתיית אלכוהול):
- כשאתם שותים וודקה, אל תשתו משקאות אלכוהוליים אחרים. ערבוב של משקאות (ובמיוחד בכמויות גדולות) ישגע לכם את הבטן.
- וודקה שותים בטמפרטורת הפריזר.
- הקפידו לשתות מים. אלכוהול גורם לעיכוב בהפרשת ההורמון האנטי התייבשותי (ADH) ולכן לאיבוד נוזלים מוגבר מהרגיל. לכן חשוב להשלים את מאזן המים בגוף.
- הקפידו לא לשתות על בטן ריקה. אני אמנם לא מקפיד על הכלל הזה, אבל הקפדה עליו תגרום לעיכוב זרימת האלכוהול מהקיבה למערכת הדם, ובכך לאפשר לכבד להתמודד יותר טוב עם פירוק האלכוהול.
- כאמור, והכי חשוב: לא לשתות וודקה זולה!
אז, נזדרוביה, פרוסט, סאלוט, סלנצ’ה, צ’ירז, אוחאיי קוי, סקול, סאנטה ולחיים!
אשמח ללמוד את המילה הזאת בכל שפה…
Comments are closed.